Dota 2 är ett av de mest populära spelen som du hittar i e-sport. Detta har ett fantasytema och det är även ett strategispel som har utvecklats av Valve Corporation. Det är alltid två lag i Dota 2 som möter varandra, dessa kallas för Radiant och Dire och var och ett av dem har 5 stycken spelare i sig. Man kan köpa utrustning i detta spel som exempelvis vapen för att man ska bli bättre, man kan även vinna detta genom matcher. Tanken är att man ska få tillgång till motståndarnas bas i detta spel. Man måste även eliminera motståndarnas bas för att man ska kunna vinna i detta spel.

Man har regelbundet tävlingsmatcher i Dota 2 där vinnaren kan vinna väldigt mycket pengar, då man spelar i lag är det de vinnande laget som får dela på jackpotten. Som exempel anordnar Valve som är utgivaren till Dota 2 en turnering varje år och sist kunde det vinnande laget dela på en vinstjackpott som låg på hela 9 miljoner kronor. Det finns även mängder med fler turneringar för just Dota 2 och detta är en av de mest populära spelen som du återfinner i e-sport. Speldesignen kommer från Icefrog och beroende på hur många lag man väljer att spela kan man vara upp till 20 spelare samtidigt. Detta spel går även att spela ensam utan lag och många gör på detta sätt när de vill lära sig att spela.

Dota 2 är dock ett väldigt socialt spel och många av spelen som man använder sig av i E-sport är sociala. Det handlar om att man samarbetar som lag för att kunna bli det bästa laget. Det finns dock även turneringar som endast tillåter ensamma spelare, då alla i grund och botten inte gillar det sociala spelandet. Det finns även möjlighet att titta på.