• De stora turneringarna hålls ofta i väldigt högteknologiska och avancerade spel, e-sport är dock så pass stort idag att det till och med hålls turneringar i mindre avancerade spel som exempelvis Tetris. Starcraft. Dota 2 och Counter Strike är dock typiska symboler för E-sport.
  • Det finns otroligt mycket pengar att hämta i E-sport och de som är riktigt duktiga på det kan bli mångmiljonärer, e-sport beskrivs ofta som nördarnas revansch, det finns som exempel en 28 år gammal amerikan som vid det här laget har dragit in minst 2 720 590 dollar på det omtyckta och mycket populära spelet Dota.
  • Den svensk som hittills har spelat in mest pengar på e-sport är endast 14 år gammal och har hittills fått in 10 miljoner kronor. Detta är väldigt mycket pengar att tjäna på en hobby och visar tydligt hur mycket pengar det faktiskt finns att hämta i denna sporten. Denna 14 åring har dessutom redan ett sponsor kontrakt.
  • Allt fler upptäcker e-sport dagligen och väljer att följa denna sport. Antingen genom betting eller att de endast tycker om att titta på matcherna. Idag tittar över 420 miljoner människor på sporten regelbundet . Intresset för e-sport över världen fortsätter helt enkelt att öka.
  • Företag slåss om att investera i e-sport och, de vill vara delaktiga och synas på olika sätt inom e-sporten och det är ett av alla bevis på att det finns mycket pengar att hämta. Som exempel har Dota 2 sedan 2011 delat ut över en halv miljard kronor i prispengar.
  • När det finns möjlighet att titta på e-sport har dessa nästintill alltid fullsatta arenor, när de handlar om de större turneringarna som dreamhack är biljetterna ofta slutsålda strax efter att de har släppts.
  • Det finns även möjlighet att betta på e-sport. Detta är även en anledning till att det blivit så populärt.