E-sport har sedan början på 2000 växt sig riktigt stort och detta är en sport som är i ständig utveckling, publiken blir ständigt större samtidigt som fler spelare letar sig in på marknaden och drömmer om att kunna försörja sig i vad de älskar alla mest, nämligen datorspel. Det finns idag mängder med turneringar inom e-sport. Vissa av dessa får gemene man delta i om denna vill det. Dessa kallas ofta för LAN och handlar om flera spelare som antingen sitter tillsammans eller online och tävlar mot varandra för att ta reda på vem som är bäst i sporten, det finns mängder med turneringar som även ger spelarna chansen att vinna pengar.

Dreamhack är en av de största turneringarna inom e-sport och denna hålls i Jönköping i Sverige. Spelare reser från hela Sverige och idag även från hela världen för att delta på Dreamhack. Denna turnering har skett regelbundet ända sedan 2001 och är även därför en av de äldre e-sportturneringarna som idag finns tillgänglig. Fragbite Masters är istället den största e-sports turneringen som äger rum online. Denna är endast online och vinnaren av denna turneringen kan ta hem en pott på 600 000 kronor. I denna turnering spelar man Starcraft 2 och CS, även känt som Counter Strike.

ESWC har en årlig turnering ända sedan 2003 och här finns det mängder med spel att välja mellan, anledningen är att tävlingen är indelad i flera grenar inom e-sport och därför kan man som exempel spela CS eller The frozen throne i rad med mängder av andra spel. Du hittar klassiker samt mer ovanliga varianter i denna turnering. Intel Extreme Master är även detta en turnering som har en vinstsumma, spelaren vinner som vinst 400 000 kronor, denna vinst har dock en tendens att öka år efter år och en lycklig vinnare får ta hem potten.