E-sport är samlingsnamnet för just elektronisk sport och innefattar alla de elektroniska spel som spelas på olika konsoler som datorer eller tv-spel. Detta har under det senaste decenniet växt globalt och har idag blivit någonting som de allra flesta känner till. E-sport drar en mycket stor publik och många är engagerade i de olika matcherna. En stor skillnad från vanliga sporter är den stora möjligheten som olika åskådare har att följa med i matcherna. De kan se matcherna från alla länder i världen och dessutom kan de till exempel se olika träningsmatcher och streamande direkt online. Många e-sporter är gratis att följa och det är vanligt att många av de tittare som följer med i spelet inte spelar spelet själv, liksom att många som tittar på hockey eller fotboll inte spelar dessa sporter själv.

Det finns även en stor publik för de som tittar på detta och även spelar det själv för att de själv ska bli bättre. Det är en mycket krävande sport och det krävs väldigt mycket för att man ska bli så pass bra på det att man faktiskt kan försörja sig på denna sport. Faktum är att de som har kommit till den punkten att de tävlar i e-sport ofta kan försörja sig på just detta. Idag har det börjat att komma upp utbildningar för E-sport och dessutom är det väldigt många som väljer att utbilda sig inom detta. Det finns till och med gymnasier idag där man har E-sport som sin huvudlinje. Dessutom finns det otroligt mycket pengar i detta genom att många väljer att betta på E-sport och e-sport har verkligen tagit världen med storm.

Man vet redan nu att det är här för att stanna och man beskriver det som framtidens sport där alla kan vara med och delta, antingen som aktiva spelare själv eller som åskådare.